Materialen en technieken

Goud

Goud gaat lang mee en blijft lang mooi. Het is het fijnste materiaal om mee te werken! Er zijn drie kleuren goud, elk met zijn eigen uitstraling en gevoelswaarde.

Rood goud

Rood goud zie je niet zo vaak en dat alleen al maakt het zo bijzonder. De rode kleur ontstaat door de hoeveelheid koper die in de legering is gebruikt.

Roodgouden brede wikkelring (Small)

Wit goud

Deze kleur goud is grijs en lijkt zoveel op zilver dat het verschil met het blote oog bijna niet te zien is. Het oogt strak en combineert fantastisch met de andere kleuren goud, maar ook met zilver en edelstenen.

Witgouden ring met geelgouden beukenootje uit het bos en een zwarte cultivéparel (Small)

Geel goud

Dit is de bekendste en meest gebruikte kleur goud. Het heeft een warme uitstraling en is goed te gebruiken in combinatie met edelstenen.

18kt gouden hanger van anijs met Saffier aan verfijnd staalcollier (Small)
 

Zilver

Zilver is net als goud een edelmetaal, maar een stuk betaalbaarder. De wit/grijze kleur van zilver wordt na verloop van tijd zwart, wat een zilveren sieraad extra diepte kan geven. Wil je liever dat het zilver wit blijft, dan is het eenvoudig schoon te maken.

Zilveren bolhanger met balletje geborgen in de kern (Small)

Glas

Glas is een fantastisch materiaal om in sieraden te verwerken en een geweldige aanvulling op andere materialen. Omdat het een organisch materiaal is, combineert het heel mooi met het strakke van edelmetaal. Het bestaat in de mooiste kleuren, je kunt er bladgoud en bladzilver in verwerken, het omwikkelen met zilverdraad… De mogelijkheden zijn eindeloos, juist ook omdat glas bestaat in alle kleuren die je maar kunt bedenken.

Holle glaskraal met wit en turkoois aan wit staalcollier (Small)
Daarnaast is een glazen kraal ook heel geschikt om as van een overleden dierbare in te verwerken. (Lees hier meer over as in glas)
 

Edelstenen

Edelstenen zijn prachtige natuurstukjes, die een mooie toevoeging en symboliek aan sieraden kunnen geven. Ze zijn niet alleen mooi met hun uiteenlopende kleuren en fysieke eigenschappen, maar hebben ook een energetische werking. Edelstenen en edelmetalen zijn prachtig met elkaar te combineren tot een sieraad met net dat beetje extra.

Ring van goud op maat gemaakt met oranje en bruine Agaat die op maat zijn geslepen (Small)
 

Emailleren

Emailleren is een techniek waarmee je de mooiste afbeeldingen en abstracte kunstwerkjes kunt creëren. Eigenlijk is emailleren niet meer dan het smelten van een heel dun laagje glas op goud of zilver. Hierbij gaat het emaille een interactie aan met het metaal. Soms gaat een sieraad wel tien keer de oven in en moeten de lagen tussendoor steeds goed geschuurd worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het resultaat is iedere keer weer anders.

Zilveren hanger met emaille en gematterde handgedraaide glaskraal aan blauw staalcollier (Small)
 

Mokumé

Met deze Japanse techniek maak je de mooiste patronen. Verschillende soorten metaal worden in laagjes op elkaar vast gesmolten. In die lagen kun je diepte creëren door bijvoorbeeld boren, invijlen en torderen. Vervolgens sla of wals je dat diepteverschil weer vlak, waardoor de onderlaag door de bovenlaag komt. Door de verschillende kleuren metaal ontstaat zo een patroon.

Bolhanger gemaakt van zilver en koper met organisch patroon